Mark

Parachute

2018 Bali, Indonesia


Located in the paddy fields of Berawa, South Bali, Parachute is a working bakery, deli and restaurant.

The venue’s namesake, a reclaimed sixty-four foot cargo Parachute, floats over the centre of a lounge-seating deck, providing shade from the tropical sun.

The timber deck steps down in an amphitheatre arrangement, allowing people to sit and gaze up at the Parachute as it gently sways in the wind, shifting patterns of sunlight that filter though.



Images by Kautsarrar Agung

Images by Tommaso Riva

Inside the Deli, views of the working kitchen are filtered through open-shelf displays of fresh bread and produce. Along the length of the floor, display cases fashioned from reclaimed furniture put the day’s offerings of pastries, salads and prepared dishes on show.  

Behind the Deli, the brick hearth and oven showcase open fire cooking to the table-top dining area, set on an elevated deck with its vantage point positioned for sunset views over the rice paddies.

Images by Tommaso Riva



Images by ZXC Studio


Whilst the focal point of the venue is the reclaimed parachute, the shutters on the facade, the timber decking, façade cladding and display cases are also made from repurposed material from local building sites. These found items collectively bring a sense of homegrown spirit to the space, connecting with the sustainable vision of the Parachute brand.

Architect Zhi Xiong Chan worked in collaboration with artist Gabriel Korty to design the parachute set up, as well as the motifs and artworks in the venue.


Images by Grace Fuldner, Kharma Studio
Images by ZXC Studio

Architect:    Zhi Xiong Chan of ZXC Studio
Parachute:  Gabriel Korty
Civils:          Mandiri Sejati
MEP:           Cukup Mandiri
Graphics:   Kharma Studio








Mark

The Garden Room

2009 London, UK

Located in the garden of a Northwest London home, a prefabricated timber cabin contains an intimate reading room for a momentary retreat.






Images by Keita Tajima

kpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosdkpjosdjoijdosd

17th March 2018

Raising the Parachute


Images by Grace Fuldner

After months of planning and anticipation, a small collection of kitchen & service staff, chef and architect gathered on the newly built deck, prepared and eager to follow Gabe’s instruction.
The morning started with a tutorial on ‘Bolon’ knot tying, which was at first a mystifying process, and one I have since remembered only half of.
Gabe spread the 64’ parachute out on the deck, and proceeded to tie ropes around it’s perimeter to correspond with the pyramid-form anchor points we had set out around the edge of the deck, and on the building’s roof. He then scaled the 10-meter high scaffolding erected around the central pyramid with Parachute in hand and with a creatuve array of cursing, managed to secure the ropes at its centre to its apex. The rest of us spread out around the deck, securing the perimeter ropes to the outer pyramids. This was a lengthy process, and the coastal winds generated very substantial forces when they were caught by the Parachute. I did not wish to trade places with Gabe, who perched up ten meters high seemed to be in his element with his long Californian hair billowing in the wind, along with the huge Parachute.

 


14th March 2018

Parachute WIP


Images by Kharma Studio


On a visit to the Parachute construction site, our friend from Kharma Studio captured these atmosheric moments of the site in the mid-day heat.
Just two months into construction, I am amazed at the progress that our contractor, Edi’s team has made of what was recently another rice field in Berawa.

Arriving casually two hours late to our ten o’clock appointment in customary Bali-style, K set out to work. Most of the workforce were on their break, buying sweet jajangan snacks from the seller who capitalised on the team of hungry men camped out on site every day.
The resulting images evoke a sense of stillness, something that was rarely witnessed on this project, and what is captured are the movements of construction dust, the intense sunlight penetrating skylight openings, and a freeze-frame captured of the emerging building to be.








ZXC Studio is the Architectural practice of Zhi Xiong Chan, based in Bali and London.

We approach projects with a curiosity towards craft, community and landscape and their intersections with patterns of work, play and rest.

Zhi Xiong graduated from the Architectural Association School in London in 2008, and has since worked in Tokyo for Kengo Kuma & Associates, and in London for Universal Design Studio and AHMM.

Zhi Xiong is a RIBA qualified Architect registered with the UK’s Architects Registration Board.